2013. szeptember 1., vasárnap

Sárgarépa krémleves karfiolbetéttel



Ideje rászokni a levesekre, mégha ebben az országban, ezen az éghajlaton nem is akkora divat a fogyasztásuk. Most itt nem a tartalmasabb, húsos első fogásokra gondolok, csak az egyszerűbb, gyorsan elkészíthető, zöldséges levekre. Sajnos a család egyes tagjai eltérő nézeteket vallanak az elfogyasztható zöldségek köréről, de rájöttem, turmixolva, krémlevesnek úgyse vesznek észre semmit.
 
Hozzávalók:
3 sárgarépa
2 szál zeller (tehát a szárzellerből levágott kettő darab szál/szár)
1 liter zöldség alaplé
fél fej karfiol
zsiradék
 
Egy lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd mikor forró, hozzáadjuk a felkarikázott répát. Átpirítjuk, majd jöhet a szintén karikákra vágott zellerszár is. Sózzuk, majd pár perc után hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett karfiolt is.
 
Megint pár perc elteltével felengedjük az alaplével addig, hogy az a zöldségeket ellepje. Mikor az összes hozzávaló puhára főtt, kivesszük a karfioldarabokat, a maradék levest pedig tökéletesen összeturmixoljuk botmixerrel.
 
Visszatesszük bele a karfiolt, még egyet rottyantunk rajta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates