Nagyon sok paleo brownie receptet kipróbáltam már, de egyikkel sem voltam elégedett. Persze, elfogyott, viszont sosem volt olyan tömör a belseje, amilyet szerettem volna. A titok állítólag a megfelelő mennyiségű és minőségű vajban rejlik, amit persze én szerettem volna kihagyni, vagy legalábbis mással helyettesíteni. Ezen kívül kerülni kell a túlsütést, kiszárítást, és elméletileg a sütőport is.
Tudtam, hogy online mindenki cukkini brownie-t eszik, és a kezdeti idegenkedés ellenére a zöldség süteményben szerepeltetésének ötletével pár hét alatt sikerült nekem is megbarátkoznom. Most már tudom, hogy megérte, ugyanis ez a legjobb csokis szelet, amit valaha ettem, nem mellesleg egészséges változatban.
Hozzávalók:
4 tojás
100 g kókuszolaj
3 púpos evőkanál xylit
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál vanília kivonat
fél teáskanál szódabikarbóna
300 g cukkini püré
3 evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál kakaópor
100 g étcsoki (legalább 70% kakaótartalommal)
A tojásokat a kókuszolajjal és a xylittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, fahéjat, vaníliakivonatot. A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd aprítógépben gyakorlatilag püré állagúra aprítjuk. Hozzáadjuk a keverőtálban lévő tojásos alaphoz, elkeverjük. Ezután jön a kakaópor, olvasztott csokoládé és a végén a kókuszliszt, kanalanként adagolva, hogy a kívánt tészta-állagot elérjük.
20 x 20 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Teljesen kihűlve, hűtőből kivéve nyeri el igazi brownie állagát és ízét.
Tetejét kókusz tejszínből vert tejszínhabbal és eperrel díszíthetjük.
4 megjegyzés:
Huuu, szuper a végeredmény. �� Az első cukkini-brownie ami finom is. �� Köszi a receptet.
Smiley-k a kérdőjelek. :)
Örülök, hogy izlett Marina. :):):)
Cukkinipüréből nem kell kinyomni a vizet?
Megjegyzés küldése